Kies uw plaats

Voor de exacte samenstelling van de leesmap in uw regio dient u eerst uw postcode in te voeren »

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over een nieuw af te sluiten abonnement? Kijk bij de veel gestelde vragen of neem dan contact op met de klantenservice van leesmap.nl.

Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

 • Corona virus

  De gezondheid en veiligheid van onze abonnees en medewerkers staan voorop en daarom houden we bij Leesmap.nl & Leestafel.nl de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwgezet in de gaten.

  We treffen uiteraard maatregelen waar dat nuttig en nodig is. We volgen daarbij de algemene richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en andere autoriteiten.

  Bezorging

  Het virus kan niet worden overgedragen via een leesmap of tijdschrift. Wij bezorgen daarom zoals gebruikelijk de leesmap en het leestafelpakket voor onze abonnees.

  We zorgen er voor dat onze medewerkers weten wat ze moeten doen om gezond te blijven en zo hygiënisch mogelijk te werken.

  Wat kunt u doen als abonnee?

  Wij verzoeken u als abonnee om de leesmap de komende weken buiten aan de deur te zetten in een plastic zak om zodoende het aantal contactmomenten voor u maar ook voor onze bezorgers te beperken. Indien u daarnaast contant per week betaald is dit wellicht het moment om per bankmachtiging te gaan betalen. Automatisch betalen kunt u meteen regelen op https://mijn.leesmap.nl/betaalwijze

   

  Releasedatum 2-3-2020


  Wanneer heb je kans op het nieuwe coronavirus (COVID-19)

  Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebt, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt. De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus.

  Neem telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst als je:

  • Koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)

  • En de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus:
  China (inclusief Hong Kong en Macau)
  Singapore
  Zuid-Korea
  Iran
  Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.

  • Of de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus.


  Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) te voorkomen?

  De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

  Het zijn:

  - Was je handen regelmatig
  - Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  - Gebruik papieren zakdoekjes

  Kan het nieuwe coronavirus (COVID-19) zich ook via de lucht verspreiden?

  Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer. Hoe zieker iemand is, hoe meer virus hij kan verspreiden. Er is nog geen bewijs dat het virus langere tijd in de lucht kan blijven en zich zo kan verspreiden.

  Kan het nieuwe coronavirus zich verspreiden op een andere wijze?

  De kans dat mensen besmet raken op een andere wijze dan overdracht via hoesten en niezen is zeer gering. Verspreiding door bijvoorbeeld postpakketjes of tijdschriften wordt niet reëel geacht. Omdat het nieuwe coronavirus wel via vieze handen overgedragen kan worden, is regelmatig handen wassen een goede maatregel om verspreiding te voorkomen.
  Hoe lang kan het nieuwe coronavirus overleven buiten het lichaam?

  Een virus heeft altijd een mens of dier nodig om ‘in leven te blijven’ en zich te kunnen delen. Buiten het lichaam kan het virus maar kort overleven. Hoe lang dat precies is, is nu nog onbekend.

  Kan iemand zonder symptomen het nieuwe coronavirus (COVID-19) overdragen?

  Het nieuwe coronavirus wordt overgedragen door hoesten en niezen. Tot nu toe lijkt de overdracht van het virus door iemand zonder deze klachten een kleine rol te spelen. Het virus gaat van de een naar de ander door te hoesten of te niezen. Hoe zieker iemand is, hoe meer virus hij kan verspreiden. Door hoesten en niezen brengt hij het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.

  Meer informatie nodig

  https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden#Vragen over voorkomen besmetting

   

 • Bezorgen jullie in heel Nederland?

  Ja, de leesmap wordt in heel Nederland bezorgd. Vul aan de rechterkant op deze website uw postcode in en u ziet meteen het leesmap assortiment in uw woonplaats.

 • Waarom moet ik mijn postcode invoeren?

  Het leesmap assortiment verschilt per regio. Als u uw postcode heeft ingevoerd aan de rechterkant bovenaan, ziet u meteen uit welke leesmappen u kunt kiezen.

 • Hoe gaat het met omruilen van de leesmap als ik niet thuis ben?

  Als u overdag niet thuis bent of rond het bezorgingtijdstip weg moet, dan kunt u de leesmap in een goede, afgesloten plastic tas voor de bezorger klaar zetten, zodat we de leesmap weer bij de volgende abonnee kunnen afleveren. (uitgezonderd de zogenaamde houdmap uiteraard)

  Woont u in een (afgesloten) apartement? Dan kunt u overwegen om bijvoorbeeld een sleutel van de brievenbus aan de bezorger te geven. Deze kan de leesmap dan makkelijk voor u omwisselen! Een week later kunt u dan de leesmap weer voor de bezorger in deze brievenbus klaar leggen. Ook een sleutel van de afgesloten portiekdeur is een optie, die veel door de abonnees wordt gebruikt.

 • Kan ik de leesmap ook cadeau geven?

  Ja, dit is mogelijk. U kunt op het aanvraagformulier aangeven of de leesmap voor uzelf is of voor iemand anders.

 • Krijg ik een welkomstgeschenk als ik na een proefabonnement een vast abonnement neem?

  Ja, u kunt dan alsnog een welkomstgeschenk uitzoeken.

 • Wanneer krijg ik het welkomstgeschenk?

  U ontvangt het leesmap cadeau zodra de eerste 13 tot 15 weken van het abonnementsgeld voldaan zijn. Als u een formulier per post ontvangt naar aanleiding van uw bestelling, moet deze ook ondertekend geretourneerd worden.

 • Kan ik op een later tijdstip de ouderdom van de leesmap nog wijzigen?

  Ja, dit is uiteraard mogelijk. Als u een nieuwere of juist oudere leesmap wilt hebben kunt u dit aan ons doorgeven.

 • Kan ik later nog besluiten om een extra tijdschrift of televisiegids er extra bij te bestellen?

  Ja, u kunt op elk gewenst tijdstip uw leesmap uitbreiden met maandbladen, weekbladen of televisiegids.

 • Kan ik de leesmap zelf samenstellen?

  De samenstelling van de verschillende leesmappen staan vast. U kunt echter wel meestal een aantal bladen erbij huren die u mist in de leesmap van uw keuze. Dit staat hier dan duidelijk bij vermeldt.

 • Ik ga op vakantie. Waar moet ik dit doorgeven?

  Als u met vakantie gaat kunt u dit hier doorgeven. Klik hier.

 • Ik heb een verkeerde map ontvangen

  Dit is erg vervelend. Wij willen dit z.s.m herstellen voor u. Klik hier.

 • Er ontbreekt een tijdschrift uit de leesmap

  Hiervoor kunt u het beste even het speciale formulier invullen om dit door te geven. Klik hier.

 • Mijn vraag staat er niet bij!

  Als u vraag er niet bij staat, neem dan contact op met de abonneeservice. Wellicht dat wij u dan verder kunnen helpen.